Våra lugna yogaformer

Kom och lär dig konsten att släppa taget med enkla positioner. Du kan välja om du vill gå en hel kurs eller komma på drop-in i mån av plats.

Dessa kurser kan du även komma på med förutsättning att du har förkunskaper på rätt nivå. Har du års-, termins-, klippkort eller vill droppa in bokar du i vårt bokningssystem.


YOGAKURSER HÖST 2018

Yinyoga

En stillsam och meditativ yoga
Vi ligger och sitter länge i varje position, släpper taget och låter kroppen öppna upp i egen takt. Vi stimulerar bindväven, blir smidigare och får igång cirkulationen i kroppen. Yinyogan är återhämtande och ett fint komplement till mer fysiska aktiviteter. De här passen är för dig som vill hitta ett inre lugn och stabilitet samt få tillgång till mer kraft och energi. Mindfulness (medveten närvaro) följer som en röd tråd genom passet. Inga förkunskaper krävs.

Torsdagar 18.45–20.15, 30/8–20/12 :: Lärare: Inga Smirnova :: Pontonjärg 36 :: Boka här!
Söndagar 17.30–19.00, 2/9–23/12 :: Lärare: Pernilla Hafström :: Pontonjärg 36 :: Boka här!
Söndagar 18.00–19.30, 2/9–23/12 :: Lärare: Jan Rodling/Anncharlotte Liljeqvist :: Garvarg 22 :: Boka här!

Pranayama och yinyoga

Vi öppnar upp kroppen med yinyoga och fortsätter med pranayama (andningsövningar).  Pranayama hjälper oss att få kontakt med vårt andetag, vårt inre och stimulerar vårt lugn- och rocenter.

Tisdagar 19.00–20.30, 28/8–18/12 :: Lärare: Anncharlotte Liljeqvist/Sofia Strand :: Pontonjärg 36 ::

Fri från stress

Den här yogaform är ett fantastiskt verktyg för återhämtning och läkning vid långvarig stress. Passar för dig som är eller har varit utbränd, har sömnproblem, värk i kroppen eller som upplever mycket stress i ditt liv och letar efter ett verktyg att hantera den.

Tisdagar 14.00–15.30, 28/8–18/12 :: Lärare: Agneta Beckman :: Garvarg 22 :: Boka här! NYHET!

Restorativeyoga

Restorativeyoga är en terapeutisk form av yoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador. Genom djupavslappning stimulerar vi det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår energi till egen läkningsprocess.

Onsdagar 18.45–20.15, 29/8–19/12 :: Lärare: Inga Smirnova :: Pontonjärg 36 :: Boka här! NYHET!

Mediyoga

Terapeutisk och lugn yoga
En kurs för dig som vill ha hjälp att minska och hantera stress. Mediyoga (medicinsk yoga), är en terapeutisk yogaform med lugna och stärkande yogaövningar, samt andningstekniker. Ett effektivt verktyg mot exempelvis stress, sömnbesvär, ångest, högt blodtryck och rygg- nackbesvär.  Passar även för gravida och som rehabyoga.

Mindfulness (medveten närvaro) följer som en röd tråd genom passet. Vi lägger ner god tid på avslappning och på att etablera den medvetna andningen som är en av de viktigaste teknikerna för att skapa välmående, att varva ner kropp och sinne. Yogapassen varierar mellan lätta mjuka rörelser med inslag ibland av något mer avancerade rörelser med dynamik och uthållighet. Inga förkunskaper krävs.

Torsdagar 17.15–18.30, 30/8–20/12 :: Lärare: Sussie Obenius :: Pontonjärg 36 :: Boka här!

 


Yogakurser bokas och betalas direkt via vårt nya bokningssystem. Begränsat antal platser. Begränsat antal platser.