YINYOGA lärarutbildning – 200 tim

med ayurvedisk inriktning

En utbildning för dig som vill fördjupa din egen förståelse för yinyoga och ayurveda och utvecklas personligt och/eller önskar guida andra inom yinyoga.
 

Nästa 200-tim utbildningstarter. Anmälan pågår!
Göteborg – januari 2019, 7 steg under våren och hösten 2019.
Stockholm – augusti 2019, 7 steg under hösten 2018 och våren 2019.
Anmäl dig gärna till våra infomöten eller boka tid för ett personligt möte/telmöte för att veta mer, mejla oss på tt@yogadevi.se

Huvudlärare: AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall

Infomöte:
10 april 2019, kl 16.30-17.15, boka här>>
15 maj 2019, kl 16.30-17.15, boka här>>

Plats: YogaDevi, Garvargatan 22

Infomöte i Göteborg:
Boka in ett tel.möte för att veta mer genom att mejla oss på tt@yogadevi.se


För vem?
Den här utbildningen passar dig som vill fördjupa din egna yogapraktik eller har funderingar på att börja undervisa och vill ha en grundlig och längre utbildning inom yoga.

Hur och när blir man yinyogalärare?

I dag diskuteras det en del om de olika yogalärarutbildningar som finns, bland annat om just utbildningar i yinyoga för att de ofta är korta och ses mer som fortutbildning för redan etablerade yogalärare.

Anledningen till det är att yinyoga som yogaform i sig själv är ganska okomplicerad att utöva och också relativt enkel att lära ut – om man bara utgår ifrån de olika yogapositionerna. Men för att kalla sig yogalärare krävs det lite mer erfarenhet och kunskap inom yogans värld som helhet med områden som anatomi, fysiologi, filosofi och energisystem. Vi har därför valt att skapa en komplett 200-timmars lärarutbildning som innehåller yogans alla områden, och inte bara asanas.

Som deltagare har du möjlighet att gå hela utbidlningen eller välja ut en eller flera delar av utbildningen – skräddarsy din egen yinyogautbildning genom att välja de fördupningssteg i yinyogan du önskar.

Vad är unikt med vår yinyogalärarutbildning?
Ayurvedisk inriktning
Både AnneSophie och Pernilla är ayurvediska hälsorådgivare vilket gör att det känns naturligt att utgå från yogans och ayurvedans energisystem – det vill säga det praniska energiflödet som nadis, chakran och vajus som påverkar oss såväl fysiskt som mentalt. Under utbildningen får du lära dig att undervisa yinyoga utifrån ayurvedans perspektiv och skapa pass som är balanserande för de olika doshorna och våra energicenter – våra chakran.

Vedaskrifterna som källa
Både yoga och ayurveda har samma syfte och båda har sitt ursprung i de femtusenåriga vedaskrifterna där man strävar efter att skapa balans i kropp och själ för att kunna känna lycka och förnöjsamhet utan yttre omständigheter. För att nå dit beskriver vedaskrifterna olika tekniker som vi kan utöva – ayurveda, yogapositioner/asanas, pranayama och meditation. Dessa områden har vi som utgångspunkt och röd tråd i vår utbildning.

Yogans filosofi
Något som också är unikt för vår yinyogalärarutbildning är att vi fördjupar oss i yogans filosofi där vi utforskar vårt medvetande och våra sinnens mönster som hindrar oss från att leva livet fullt ut och se verkligheten som den är.

Små grupper
Vi har små personliga grupper vilket skapar en fin dynamik och plats för individuell utveckling.

Hur ser upplägget ut med utbildningens olika steg?
Utbildningen på 200 timmar är en komplett yinyogalärarutbildning som innehåller yogans alla områden, inte bara asanas, med ayurvedisk inriktning. Den är uppdelad i sju steg som är fördelade över nio månader. Se upplägget och datum för de olika kursstegen nedan.
Du har också möjlighet att välja delar av utbildningen, det vill säga skräddarsy din egen utbildning genom att välja de fördupningssteg i yinyogan du önskar.

Om jag redan har gått en grundutbildning inom yinyoga?
Har du gått tidigare utbildningar med AnneSophie Sjöblom eller Pernilla Cristvall och vill komplettera med att gå en fullständig 200-timmars lärarutbildning, kan du höra av dig till oss på tt@yogadevi.se så tittar vi på ett upplägg som passar dig.

Vad är skillnaden att gå hela utbildningen istället för enstaka helger?
Om du inte har en tidigare utbildning inom yoga rekommenderar vi hela utbildningen då du får ta del av yogans alla områden som filosofi, anatomi, ayurveda, pranayama och meditation.

Ingår/mervärden för 200-timmars yinyoga lärarutbildning:
– Litteratur
– Ayurvedisk hälsorådgivning
– Fri yoga på YogaDevi enligt överenskommet schema.
– Efter avslutad utbildning med inlämnade uppgifter tilldelas du ett certifikat för 200-timmars yogalärarutbildning.

Du har hela 3 år på dig att delta på 6 fördjupningshelgerna i yinyoga och du får då ett certifikat för en 200-timmars yinyogautbildning. Du kan själv välja vilken takt du vill och vilka fördjupningar som intresserar just dig. Väljer du att gå enstaka helger får du ett diplom för varje helg.

Sagt från tidigare elever:

– Älskar yin och ville fördjupa mig inom just yinyoga och kombinationen med ayurveda lät super lockande och var helt fantastisk.

– De olika stegen/fördjupningarna gjorde det enklare att djupdyka i yinyoga och se hur man kan bygga upp klasser med olika teman som bas. Har fått en djupare förståelse för anatomi, filosofi och ayurveda och sättet att bygga upp klasser.


Kurssteg och datum, 200 timmar (7 steg) Pågående utbildning!

Läs mer om de olika stegen i den 200-timmers yinyoga utbildningen här

Grundutbildning Steg 1
Baskunskaper i yinyoga

Ayurveda & yinyoga
Kunskaper om de 5 elementen samt ayurvedans olika doshor och vayus

Anatomi & yinyoga
Fascia, skelettvariationer, nervsystemet, vagusnerven, psoas med mera

Chakran & yinyoga
Fokus på chakrasystemet och nadis

Yogafilosofi & yinyoga
Patanjali yoga sutra, bhagavadgita, kleshas, koshas, purusha och praktriti

Pranayama och yinyoga
Balanserande pranayama som stillar sinnet och leder oss lättare in i meditation

Yoga som yrke och yinyoga
Hitta sin egen väg att undervisa


Huvudlärare: AnneSophie Sjöblom och Pernilla Cristvall

Pris hela utbildningen: 24.000 kr ex. moms (30 000 kr inkl. moms)
Pris för dig som gått grundutbildningen: 20.000 kr ex. moms (25.000 kr inkl. moms)
Vill du endast gå enstaka steg: för pris se respektive kurshelg

Plats i Stockholm: YogaDevi, Fridhemsplan på Kungsholmen, Pontonjärgatan 3
Plats i Göteborg: CRShanti i Göteborg

Boka din plats på: tt@yogadevi.se. Endast 18 platser!

Boka och betala för 200 timmar (7 steg)

Du mailar oss din intresseanmälan till tt@yogadevi.se med en kort presentation om dig själv, din bakgrund och varför du är intresserad av utbildningen.
Därefter kontaktar vi dig personligen för vidare process i antagningen.

Infomöten:

DDatum: 22 januari
Tid: kl 17-18
Plats: YogaDevi, Garvargatan 22
Anmälan till infomöte

Avbokningsregler vid utbildningar

Läs mer här om våra avbokningsregler.